Waarom zeepvrij beter is dan ‘normale’ zeep

Alledag Shampoo 1000 ml Bekijk product

Om dit te kunnen beantwoorden is het goed om eerst iets uit te leggen over pH-waarde. Je ziet het vaak staan op producten, maar wat betekent dit nu precies en nog belangrijker, wat betekent dit voor jouw (gevoelige) huid? 

pH staat voor Potentia Hydrogenii, oftewel waterstofionenconcentratie. Een ingewikkelde term voor zuurtegraad. Alles wat water bevat heeft een pH-waarde, zo ook onze huid. Deze heeft een pH-waarde van 5,5, veroorzaakt door onze lichaamseigen zure stoffen, zoals zweet, talg en hoorncellen. Deze zure eigenschap van het huidoppervlak weert negatieve invloeden van buitenaf en beschermt tegen infecties, irritatie, allergie en uitdroging. Het is daarom essentieel dat we deze natuurlijke beschermlaag in stand houden en de pH-waarde van de huid niet verstoren.

Zeep heeft een pH-waarde van 8-12. Aangezien die hoger ligt dan de pH-waarde van onze huid (gemiddeld 5,5), kan die de beschermende huidlaag beschadigen. Daarom zijn zeepvrije producten met een huidneutrale pH-waarde beter voor de huid, dan zeephoudende producten.
Probeer Sebamed Als je last hebt van een overgevoelige huid, huidirritatie of andere alledaagse huidproblemen dan wil je zeker weten of jouw huidverzorging mild genoeg is voor jouw huid. Wil je sebamed graag eens proberen? Bestel dan een gratis sample. Ik wil een gratis sample

Lees ook

Help, ik heb last van een droge huid! Lees meer
Eczeem, wat nu? Lees meer
Heb ik een gevoelige huid? Lees meer
Ik heb Psoriasis Lees meer