Eczeem, wat nu?

Repair Lotion 10% Urea Bekijk product

Eczeem is een vorm van allergie, waarbij de huid ontstoken is. Die ontsteking van de huid kan in verschillende vormen voorkomen.

Hoe ontstaat eczeem?

Er zijn verschillende oorzaken voor eczeem. Niet alle oorzaken zijn bekend maar zeker is dat aanleg een belangrijke rol speelt. Twee soorten eczeem die vrij algemeen voorkomen zijn erfelijk eczeem en contact eczeem.

Erfelijk (atopisch/constitutioneel) eczeem 

Atopisch of constitutioneel eczeem is erfelijk eczeem. Deze vorm van eczeem heeft men vanaf de geboorte: de oorzaak komt van 'binnenuit'.

Contact eczeem

De oorzaak komt 'van buitenaf', namelijk door stoffen waarmee je in aanraking komt. Ook zijn er producten als shampoo, zeep, afwasmiddel e.d. die licht irriterend zijn.  Eczeem kan ontstaan als de huid hiermee vaak in aanraking komt (ortho-ergisch eczeem). Je merkt dan dat de huid wat ruwer wordt en ‘barstjes’ toont. Aanleg speelt hierbij nauwelijks een rol. Dit eczeem kan vrijwel iedereen krijgen.

Wat kun je doen tegen eczeem?

Door allerlei invloeden kan eczeem verergeren, bijvoorbeeld water, fel zonlicht, koud weer en droge, warme lucht. Er is dan sprake van een uitdrogend effect op de huid en er ontstaat schilfering. De natuurlijke beschermingsfunctie van de huid vermindert en de irritatie neemt toe. Om deze klachten te minimaliseren wordt aanbevolen de huid te reinigen met middelen met een pH-waarde van 5,5. Deze pH-waarde komt overeen met je huideigen zuurgraad en gunt de huid de tijd om te herstellen. Ook kun je de huid dagelijks insmeren met Sebamed Repair Lotion 10%.

 
Probeer Sebamed Als je last hebt van een overgevoelige huid, huidirritatie of andere alledaagse huidproblemen dan wil je zeker weten of jouw huidverzorging mild genoeg is voor jouw huid. Wil je sebamed graag eens proberen? Bestel dan een gratis sample. Ik wil een gratis sample

Lees ook

Help, ik heb last van een droge huid! Lees meer
Heb ik een gevoelige huid? Lees meer
Ik heb Psoriasis Lees meer