Over Sebamed

Dr. Heinz Maurer 

Dr. Heinz Maurer werkte als arts op de dermatologische afdeling van de Universiteit van Bonn en was verantwoordelijk voor patiënten met acuut eczeem. Patiënten met eczeem leden onder het feit dat ze zich niet mochten wassen. 
Dr. Heinz Maurer ontdekte dat het huidoppervlak van de mens licht zuur is, waardoor de huid beschermd wordt tegen uitdroging, bacteriën en schadelijke invloeden van buitenaf. Met dit inzicht is hij een reinigingsproduct gaan ontwikkelen met een pH waarde van 5.5, gelijk aan de pH waarde van de huid. In 1957 werd de eerste ‘zeep zonder zeep’ geproduceerd en was het merk Sebamed geboren.

Ook vandaag de dag hebben Sebamed producten een pH waarde van 5.5 en zijn ze zeepvrij en dermatologische getest. Sebamed producten zijn zo mild dat zij geschikt zijn voor de verzorging bij overgevoelige huid, extreem droge huid en zelfs bij psoriasis en eczeem.

pH waarde 

De pH waarde van de huid“ pH” is een afkorting voor de Latijnse term “potentia hydrogenii” en betekent zuurgraad. De pH waarde wordt gemeten op een schaal van 1 tot 14. Hierbij staat 1 gelijk aan zuur en 14 gelijk aan het tegenovergestelde alkalisch. Het midden van deze schaal is 7 en wordt ook wel pH neutraal genoemd.

Van alles wat water bevat kan de pH-waarde worden vastgesteld, bijvoorbeeld door middel van een lakmoesproef. Water heeft een pH-waarde die tussen 6 en 7 ligt. Alkalische oplossingen (bijvoorbeeld zeepoplossingen) hebben een pH-waarde hoger dan 7. Zuuroplossingen variëren van 1 tot 7. Water is dus ook enigszins zuur. Worden zure oplossingen met alkalische oplossingen gemengd, dan heffen zij elkaar op tot een neutraal effect.

Sebamed producten hebben een huidneutrale pH waarde van 5.5. Dit versterkt de weerstand van de huid, waardoor de kans op irritatie, infectie en allergie vermindert. Zo blijft de huid in topconditie.

Ecarf zegel

Sebamed staat voor verantwoorde reiniging en huidverzorging van top tot teen. De producten zijn speciaal ontwikkeld om antwoord te geven op de behoeften van de overgevoelige huid en huidproblemen. Sebamed maakt geen gebruik van ingrediënten waarvan bekend is dat zij een hoger risico hebben op allergieën of jeuk. Alle Sebamed producten die van een ECARF-Zegel zijn voorzien, zijn bijzonder geschikt voor mensen met allergieën en intoleranties.