Gevoelige Hoofdhuid

Alledag Shampoo 200 ml Bekijk product

Veel mensen hebben last van een gevoelige, droge, jeukende hoofdhuid. Jeuk kan veroorzaakt worden door droogte van de hoofdhuid. Ook kan het zijn dat de jeuk wordt veroorzaakt doordat de huid overactief is en de cellen veel sneller worden vernieuwd. Door de aanwezigheid van gist op de hoofdhuid ontstaat er irritatie wat zich uit in jeuk op uw hoofd en overgevoeligheid. 

Overgevoeligheid en jeuk kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals:

  • Weersomstandigheden zoals hevige kou of juist warmte
  • Stress
  • Verkeerde shampoo
  • Hormonale veranderingen
  • Eetpatroon

Wat de oorzaak ook is, een gevoelige, jeukende hoofdhuid vraagt om milde verzorging. Het is van belang niet te heet te douchen, voorzichtig te zijn met borstelen en stylingproducten niet te dicht op de hoofdhuid aan te brengen. Was bij voorkeur het haar met een shampoo die beschermt tegen (verdere) uitdroging, met een pH waarde van 5.5, bijvoorbeeld Shampoo Alledag.

Probeer Sebamed Als je last hebt van een overgevoelige huid, huidirritatie of andere alledaagse huidproblemen dan wil je zeker weten of jouw huidverzorging mild genoeg is voor jouw huid. Wil je sebamed graag eens proberen? Bestel dan een gratis sample. Ik wil een gratis sample

Lees ook