Faq

We ontvangen regelmatig vragen over Sebamed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Zijn Sebamed producten parfumvrij?

Sebamed is er in geslaagd om geurstoffen te selecteren die de producten plezierig maken in gebruik èn daarnaast zo mild zijn dat die de minste aanleiding geven op een mogelijke huidreactie. De producten hebben een fijne geur en zijn zeer geschikt voor de overgevoelige huid.

Zijn Sebamed producten dierproefvrij?

De producten van Sebamed worden nooit op dieren getest. Het is in Nederland en heel Europa verboden om cosmeticaproducten op dieren te testen. Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al sinds 1997 verboden volgens de Wet op Dierproeven. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa bij wet verboden. De werkzaamheid van cosmetica wordt getest op menselijke vrijwilligers.

Ik heb psoriasis, kan ik Sebamed gebruiken?

Sebamed is geschikt voor de dagelijkse verzorging van de huid met psoriasis. Sebamed producten zijn gericht op het mild reinigen en verzorgen. De ingrediënten zijn met zorg uitgekozen om zo huidirritatie en overgevoeligheid te voorkomen. Speciaal voor de huid met psoriasis en eczeem is er de Sebamed Repair Lotion met 10% Urea, voor verlichting van acute jeuk en verzachting bij droge en schilferige huid.

Ik heb eczeem, kan ik Sebamed gebruiken?

Sebamed is geschikt voor de dagelijkse verzorging van de huid met eczeem. Sebamed producten zijn gericht op het mild reinigen en verzorgen. De ingrediënten zijn met zorg uitgekozen om zo huidirritatie en overgevoeligheid te voorkomen. Speciaal voor de huid met psoriasis en eczeem is er de Sebamed Repair Lotion met 10% Urea, voor verlichting van acute jeuk en verzachting bij droge en schilferige huid.

Hoe kan ik mijn overgevoelige huid het beste reinigen?

Door een reinigingsproduct zonder zeep te gebruiken met een pH waarde van 5,5 houd je de conditie van je huid op peil. De producten van Sebamed voldoen aan deze voorwaarden. Ze versterken daardoor de weerstand van de huid, waardoor de kans op irritatie, infectie en allergie vermindert.

Kan ik ook mijn gezicht met Sebamed producten reinigen?

Voor de reiniging van de (gevoelige) gezichtshuid kun je gebruik maken van Sebamed Zeepvrije Wasemulsie of Sebamed Zeepvrij Wastablet.

Ik heb last van Acné, kan ik dan ook mijn huid met Sebamed producten reinigen?

Sebamed Zeepvrij Wastablet reinigt effectief bij acné, meeëters en puistjes. Vitamine E verzacht de huid.