Een gevoelige huid?

Je hebt last van een gevoelige huid als je huid heftiger reageert dan normaal op invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld als je in contact komt met bepaalde stoffen die in producten zitten, of door een reactie op felle zon en andere weerstomstandigheden. Daarnaast speelt erfelijkheid natuurlijk een rol. En ook je levensstijl kan invloed hebben op je huid, veel stress, roken en alcohol kunnen ervoor zorgen dat je huid heftiger reageert dan normaal.

Als je snel last krijgt van rode vlekken, jeuk of een branderig gevoel dan heb je een gevoelige huid.
Als je huid bovenstaande kenmerken vertoont dan is het belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken die geen ingrediënten bevatten die de huid kunnen irriteren, zoals bijvoorbeeld zeep of alcohol. En daarnaast is het belangrijk dat de producten ingrediënten bevattendie huidirritatie verminderen.

Sebamed heeft een groot assortiment met zeepvrije reinigings- en verzorgingsproducten die de weerstand van de huid verhogen. Dat komt doordat de producten hoogwaardige ingrediënten bevatten, zoals allantoïne en kamille die een huidverzachtende werkingen hebben. Daarnaast hebben alle sebamed producten een pH waarde van 5.5. Dat is dezelfde pH als die van je eigen huid, waardoor de weerstand van je huid wordt verhoogd en de kans op een droge huid, irritatie of allergie wordt vermindert.