Een droge huid?

Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft last van een droge huid. Als je last hebt van een droge huid bevat je bovenste huidlaag hele kleine scheurtjes, waardoor je huid te veel vocht verliest. Daardoor droogt je huid nog verder uit. 
Hoe herken je een droge huid: je huid voelt droog en strak aan, je hebt kleine schilfers op je huid, je huid vertoont kleine rimpeltjes,  je huid jeukt regelmatig en ziet er rood uit.

Als je huid bovenstaande kenmerken vertoont dan is het belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken die geen ingrediënten bevatten die de huid verder uitdrogen, zoals bijvoorbeeld zeep of alcohol. En daarnaast is het belangrijk dat de producten ingrediënten bevatten die het vochtgehalte van de huid herstellen.

Sebamed heeft een groot assortiment met zeepvrije reinigings- en verzorgingsproducten die de vochtbalans van de huid herstellen. Dat komt doordat de producten hoogwaardige ingrediënten bevatten, zoals jojoba olie, sheabutter en avocado olie die beschermen tegen uitdroging. Daarnaast hebben alle sebamed producten een pH waarde van 5.5. Dat is dezelfde pH als die van je eigen huid, waardoor de weerstand van je huid wordt verhoogd en de kans op een droge huid, irritatie of allergie wordt verminderd.